Is de pechduivel weer terug ?

Na precies 245 dagen sleutelen, schoonmaken en wachten ging het nieuwe seizoen van het Nederlands kampioenschap autocross afgelopen zaterdag weer van start. Dit maal was het de beurt aan de SANN om het spits af te bijten en dat deden ze in stijl op de prachtige 720 meter lange baan in Pieterzijl.

De Alfa Romeo stond er weer super bij en liep heerlijk dus we hadden veel zin in deze dag. De eerste manche was daarom ook super want we wisten als derde te eindigen, alleen toen Gerard over de finish reed en toen even snel onder de motorkap keek, kon die zo op het differentieel kijken en dat is natuurlijk niet gewenst. Eenmaal terug op het kamp zijn we daarom gelijk met het hele team en supporters aan de slag gegaan om de versnellingsbak te vervangen, een kwartier voordat we weer naar de voor start moesten hing de nieuwe bak er in en waren we weer klaar om te gaan.

Tijdens de tweede manche ging ook weer lekker, we mochten ons als zesde opstellen op de start en binnen de eerste ronde hadden we alweer een plek winst gepakt en 3 rondes daarna kwamen we alweer als vierde voor de jury wagen langs en dit was uiteindelijk ook onze eindplek.

Toen was het alweer tijd voor de derde manche, tijdens het wegrijden bij de tent spetterde het al lichtelijk en voor de zekerheid namen we nog andere banden mee naar de voor start, even later bleek dat de banden waar we op stonden goed waren voor de conditie van de baan, want een hele flinke wolkbreuk zorgde ervoor dat de baan kletsnat was en daarom dus ook spekglad. Na het stilleggen van de wedstrijd voor een half uur was het eindelijk tijd om van start te gaan voor de derde manche, na een goede start en een leuk gevecht op de baan weten te finishen als vijfde, je kon wel merken dat deze manche aanzienlijk langzamer ging want tussen de tweede en de derde manche zat per ronde dik 13 seconden verschil en dat op 720 meter. Maar goed deze vijfde plek zorgde er wel voor dat we meteen geplaatst waren voor de grote finale met een twaalfde startplek.

Na een paar mooie finales was de finale van de divisie V aan de beurt, we stonden natuurlijk op de achterste rij, wat niet ideaal is maar we hadden er het volste vertrouwen in. De lampen gingen uit en we waren onderweg, jammer genoeg hadden we een slechte start en waren we niet snel weg, dus de groep achterna jagen en inhalen geblazen. Binnen een paar ronde had Gerard alweer 5 plekken winst weten te behalen, maar toen kwam de helse pechduivel weer, ineens witte rook onder de auto vandaan, toch niet weer de motor ? Gelukkig was het niet de motor, maar het was wel weer een versnellingsbak, wat het totaal van kapotte versnellingsbakken dit weekend alweer op twee zet, een nieuw probleem ? we hopen van niet en gaan dus ook snel op zoek naar een oplossing (want de volgende cross rijden we op zand… en daar hebben we zin in). Uiteindelijk dus toch nog 2 punten kunnen pakken, maar we hopen er hier natuurlijk nog veel meer van te maken!

Op 10 Juni wordt de tweede ronde van het NK autocross verreden in Gersloot en zoals altijd zullen de eerste manches van start gaan om half 10, tot dan, tot cross!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *