The White Mean Sand Machine is back baby!

Na een eerste ronde van het NK om snel te vergeten gingen we met goede moed richting het zand van Gersloot, omdat de ondergrond zand was hadden we er extra veel zin in en wilden we een mooi resultaat neerzetten om het afschuwelijke vorige seizoen te vergeten.

In de eerste manche stonden we aan de buitenkant van de eerste rij, dit was zeer gunstig aangezien op de buitenkant nog gras stond, na een zeer goede start als 3 e de bocht in alleen vielen we toen een stuk terug, hierna aan het jagen geweest voor een van de hoge plekken, dit is ook gelukt want Gerard wist zich terug te knokken naar de tweede plek en deze positie tot en met het zwart-wit geblokt weten te behouden.

Nadat de auto weer schoon was en de nodige dingen gedaan waren aan de auto was het alweer tijd voor de tweede manche, deze mochten we starten in het midden op de derde rij. De Alfa liet maar weer is zien wat voor geweldige starts ze in zich heeft want toen de lichten uit gingen was Gerard super weg en kwamen we als 5 e de eerste bocht in, de baan was tijdens deze tweede manche al super zwaar dit kon je ook zien aan de auto’s want die waren niet al te snel door de bocht heen, we kwamen als 6 e de bocht uit achter de Peugeot van, Van de Vossenberg, deze viel alleen een verderop in de wedstrijd stil waardoor Gerard doorschoof naar de 5 e plek en deze uiteindelijk ook wist te behouden en ook zo langs de finish ging.

Tot nu toe was het al een prima dag, maar het kon natuurlijk altijd nog beter. De hele dag was er nog niks stuk gegaan dus de auto stond binnen no time weer klaar voor de derde manche, wat uiteindelijk een hele mooie derde manche bleek te worden, want na een geweldige start vanaf de tweede rij doken we als 3 e de bocht in en kwamen we als tweede achter De Haan de bocht weer uit, na een paar rondes jagen was daar eindelijk de mogelijkheid om een gooi te doen naar de eerste positie, na een geslaagde inhaal actie lagen we dus eindelijk weer een keer op de eerste positie en gelukkig konden we de derde manche dus ook als eerste afsluiten!
Toen was het tijd voor de Finale.

Het kriebelde bij het hele team, want in de tijd dat we met de Alfa Romeo rijden hebben we twee keer gewonnen en beide keren was dat op een zand baan. Dus zou het vandaag eindelijk na een pechseizoen dan weer lukken om die hoogste plek op het podium te mogen beklimmen ? We gingen dus ook met een flinke dosis (gezonde) spanning de finale in. We wisten ons te kwalificeren als 4 e wat betekende dat we als 4 e onze startplek mochten kiezen en dat we 2 bonuspunten kregen, Gerard koos voor de middelste startplek.

Na een geweldige start waren we als eerste weg en reden we met Pascal Sangers zij aan zij richting de eerste bocht, deze kwamen we op de eerste positie uit alleen vielen we daarna een stuk terug want Sangers, Terberg en Kooistra kwamen voorbij, eenmaal terug gevochten naar de derde plek een gevecht gehad met de nummer twee die we uiteindelijk alvast wisten te winnen. Met Kooistra op de nummer 1 positie was het jagen geblazen, een paar rondes later viel Kooistra uit wat voor ons dus betekende dat we doorschoven naar die prachtige eerste plek. Na een aantal rondes op de eerste plek hebben te gelegen ging er eindelijk een keer niet iets stuk en racete we gewoon als winnaar langs de jury wagen !

Na een flink klote seizoen te hebben gehad met een hoop schades was daar dus eindelijk weer het licht aan het eind van de tunnel, want we hebben niet alleen de finale gehaald en geen schade gereden, maar ook gewoon nog gewonnen en om dat dan te doen op het zand is helemaal geweldig.
De volgende cross wordt verreden op het klei in Rosmalen en zal plaatsvinden op 8 Juli, we hopen dan weer flinke punten te halen maar eerst gaan we nog even na genieten van deze geweldig mooie overwinning.
Bedankt voor het lezen en tot de volgende ronde van het Eurol/Veka NK Autocross.

Tot later, tot cross.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *